Защо Русия намеси България във взрива на Кримския мост? Темата в

...
Защо Русия намеси България във взрива на Кримския мост? Темата в
Коментари Харесай

Защо намесиха България във взрива на Кримския мост

Защо Русия намеси България във гърмежа на Кримския мост? Темата в студиото на по NOVA разясняват доцент Велизар Шаламанов, Калин Димитров, проф. Михаил Станчев и проф. Румен Кънчев.

“Това е следващата провокация, защото България явно е най-слабото звено в груповият Запад, съгласно Путин и руснаците ” , счита някогашният министър на защитата доцент Велизар Шаламанов. 

Според проф. Румен Кънчев обаче България не е ясно посочена в изказването на Путин. “За мен България не беше посечена окончателно в изявлението на съветския президент. Трябва да сме прецизни и деликатни, и да следим тъкмо какво се споделя. Същото важи и за използването на нуклеарни оръжия. До този миг никой съветски боен не е показал, че Русия ще нанесе нуклеарен удар на Съединени американски щати. Путин няколко пъти е заявявал, че не желае да води война със Съединени американски щати ”, уточни проф. Кънчев.

Според проф. Михаил Станчев “е небивалица ”, че камионът бомба е минал през България. Той също по този начин се усъмни, че гърмежът е единствено от камиона.

“Взривът от комиона отива в профил и нагоре. Той не може да взриви и опорите. Значи те са авансово готови и взривени ”, заключи проф. Станчев.

По думите му в обществените мрежи циркулира клип, на който се вижда по какъв начин съветски жител се разпознава и декларира, че камионът е негов, само че е ръководен най-вече от неговия чичо. “Къде тук е България? ”, попита проф. Станчев. 

Характерът на гърмежа и продължението от него по никакъв метод не може да са свързани с този камион-бомба, в случай че той не е бил зареден догоре. Как е минал 5 граници? ” , попита военният и оръжеен специалист, инструктор към Министерство на вътрешните работи на Украйна Калин Димитров.

“Защо ние получаваме обвиняване, че тук е бил заложен гърмежът ” Защо ние получаваме обвиняване, а не Грузия, да вземем за пример? Защото ние сме ниска топка ” , добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР